Για τους 8 ο ΟΣΦΠ σε γεμάτο ΣΕΦ

Δημοσίευση: 01/03/2012 11:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
93 προβολές

Στον απόλυτο τελικό της τελευταίας αγωνιστικής ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γαλατασαράι. Μικρό το 1.32 του άσσου για τέτοιο ματς, ενώ αξίζει το 2,50 του Σπανούλη για πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού στον ΟΠΑΠ.

Μετά την πολύ μεγάλη σε έκταση ήττα του Ολυμπιακού στην Μόσχα, σε συνδυασμό με την επικράτηση της Γαλατασαράι επί της Εφές στο τουρκικό ντέρμπυ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με 2 ή περισσότερους πόντους ώστε να υπερέχει στην ισοβαθμία με τους Τούρκους.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός και με την βοήθεια του κόσμου του, καθώς 2.500 εισιτήρια έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής για το ματς, οπότε αναμένεται να γεμίσει το ΣΕΦ, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρει την πρόκριση. Μία πρόκριση που θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον φετινό Ολυμπιακό, καθώς όλοι στην αρχή της σεζόν τον είχαν «ξεγραμμένο».

Βέβαια η επιμονή του Ίβκοβιτς στους νεαρούς Έλληνες παίχτες σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσθήκες των Ντόρσεϊ και Λο στις θέσεις των «μετρίων» Χάουαρντ και Λούκας, δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο που αν μη τι άλλο μάχεται σε όλα τα παιχνίδια.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει σχεδόν όλους τους παίχτες του ετοιμοπόλεμους καθώς ο Πρίντεζης επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και την απουσία του στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Οι μόνοι που τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα δώσουν το παρόν είναι οι Πελεκάνος και Κέσελ, που βέβαια εν αποτελούν τα «βαριά» χαρτιά της ομάδος.

Φυσικά τον ρόλο του ηγέτη αναμένεται να αναλάβει σε αυτόν τον «τελικό» ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι καθόλη την διάρκεια της σεζόν, ο Βασίλης Σπανούλης. Έτοιμος σε σχέση με τον τραυματισμό του που τον κράτησε μακριά από το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο το τελευταίο δίμηνο, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα αναλάβει τον πρώτο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι.

Από την άλλη οι Τούρκοι έρχονται στην Αθήνα με ανεβασμένη ψυχολογία, λόγω των συνεχών καλών εμφανίσεων σε Τουρκία και Ευρώπη με 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Αγωνιστικά ο Μαχμούτι, ο κόουτς των φιλοξενουμένων έχει δεν έχει προβλήματα καθώς οι πιθανές απουσίες των Ασίκ και Σανλί δεν επηρεάζουν τα πλάνα του, μιας και πρόκειται για ρολίστες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Οι «γνώριμοι» μας Λάκοβιτς και Γκόρντον αναμένεται να μονοπωλήσουν τις επιθέσεις των Τούρκων με την βοήθεια του Άντριτς κοντά στα καλάθια.

Key stat: Φρούριο το ΣΕΦ, καθώς ο Ολυμπιακός μετράει 6/7 νίκες σε Ευρώπη και 9/9 σε Ελλάδα

Συμπέρασμα: Παιχνίδι δίχως αύριο για τις δύο ομάδες με τον νικητή του ζευγαριού να «πέφτει» κατά 99,9% πάνω στην Σιένα.

Αυτό που έχει αξία και τίμησε ο Δάσκαλος είναι το 2,50 που προσφέρει ο ΟΠΑΠ στον Σπανούλη για πρώτο σκόρερ του παιχνιδιού, μιας και ο αρχηγός του Ολυμπιακού περιμένει τέτοια παιχνίδια ώστε να παρασύρει και τους συμπαίκτες του.