Ηλυσιακός - Ηρακλής 79-49

Δημοσίευση: 07/02/2011 10:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
193 προβολές

Ηλυσιακός με ρόπαλο Καταιγιστικός ο Ηλυσιακός διέλυσε 79-49 τον Ηρακλή, σε έναν αγώνα "μισή κατηγορία", πήρε μάλιστα μια τεράστια διαφορά 30 πόντων που ενδέχεται να του χρησιμεύσει σε περίπτωση ισοβαθμιών. Σπουδαία εμφάνιση παρά την κρισιμότητα του αγώνα και τέταρτη νίκη για τους "κίτρινους" απέναντι σε έναν απογοητευτικό "Γηραιό", ο οποίος με αυτή την εικόνα προβλημάτισε έντονα ενόψει της συνέχειας.

Έτσι κρίθηκε

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μάχονται καλάθι - καλάθι. Πάρκερ και Ντρόμπνιακ έδωσαν μια διαφορετική εικόνα στον Ηρακλή με συνέπεια να βρίσκει εύκολα το αντίπαλο καλάθι, κυρίως με τον Σέρβο που δεν έχει... ξεχάσει το μπάσκετ.

Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαξε έξι φορές στο πρώτο δεκάλεπτο για Ηλυσιακό και Ηρακλή, στο δεύτερο όμως, πάτησε παρκέ ο Νίκος Χατζής. Ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ με περίτεχνες ενέργειες διέλυσε τα αμυντικά συστήματα του Καλαφατάκη, σκόραρε 10 πόντους σε έξι λεπτά και ο Ηλυσιακός που δυνάμωσε την άμυνά του, έτρεξε σερί 17-3, για το 34-20 του 17’.

Στο διάστημα αυτό, οι "κυανόλευκοι" έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, οι αναπληρωματικοί δεν προσέφεραν βοήθειες κι ο Πάρκερ είχε μια κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του. Με τρίποντο του Κασελάκη στο ημίχρονο το σκορ ήταν 39-23, αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο μισό, καθώς το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 22-8.

Τα ακόμη καλύτερα για τον Ηλυσιακό και τα ακόμη χειρότερα για τον Ηρακλή ήρθαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, έβρισκαν πλέον στόχο πιο εύκολα, ενώ ο Ηρακλής έδωσε την μπάλα στον Πάρκερ που πήγε σε ατομικές προσπάθειες δίχως προοπτική κι αποτέλεσμα. Έτσι, το σκορ διευρυνόταν συνεχώς, 61-31 στο 27’ με τον Κυρίτση να σκοράρει, στο 71-39 (6:17 πριν τη λήξη) υπήρξε διακοπή με τεχνικές ποινές σε Καρύδα και Παπανικολόπουλο, η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το 74-39 με καλάθι του Τόντιτς, κι απλά στο τέλος διαμορφώθηκε το 79-49.

Το αστέρι

Ο Νίκος Χατζής χρησιμοποιήθηκε στο σημείο που οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και με προσωπικές του ενέργειες ξεκόλλησε τον Ηλυσιακό στο σκορ, τον έβαλε στη θέση του οδηγού και οι συμπαίκτες του συνέχισαν τη δουλειά. Ο 35χρονος απέδειξε πως είναι πολύτιμος για μια τέτοια ομάδα, καθώς οι εικόνες που έχει δεν συγκρίνονται με κάποιου άλλου παίκτη.

Απογοήτευση

Όλος ο Ηρακλής. Σ' έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει κατηγορία, οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη εμφανίστηκαν χωρίς πλάνο, σοβαρότητα, καθαρό μυαλό και προσωπικότητα. Ο Πάρκερ αποδείχτηκε καταστροφικός, συνολικά όμως η περιφέρεια των Θεσσαλονικέων ήταν αποκαρδιωτική, με συνέπεια να σφυριχτεί κι από τους φίλους του Ηρακλή που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Σχόλιo

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν θα μείνει ο Ηλυσιακός την κατηγορία. Πλην, όμως, η εικόνα της ομάδας είναι τέτοια που δεν συνάδει με τη βαθμολογική της θέση. Ο Κώστας Φλεβαράκης έχει μεταμορφώσει μία ομάδα που έμοιαζε καταδικασμένη, έχει δώσει ξεκάθαρους ρόλους στους παίκτες και τους έχει απελευθερώσει στο παρκέ, με συνέπεια να παίζουν μπάσκετ αξιώσεων. Πραγματικά σπουδαία δουλειά στους Ζωγράφου.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 39-23, 65-35, 79-49