Διανύει περίοδο φόρμας και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο Μαρσελίνιο Ουέρτας συγκέντρωσε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας και οδήγησε την Κάχα Λαμποράλ στη νίκη επί της Μάλαγα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας.
Ο 27άχρονος Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ πέτυχε 18 πόντους με σχεδόν άψογη στατιστική, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε και 3 κλεψίματα. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για δεύτερη φορά στο φετινό Top-16 κάτι που είχε συμβεί ξανά την περίοδο 2007-08 με τον Λιν Γκριρ που τότε αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.
Την πρώτη πεντάδα της εβδομάδας συμπληρώνουν οι: Νιχάντ Τζέντοβιτς (Λοτομάτικα Ρόμα, 29β.), Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης, 27β.), Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (Εφές Πίλσεν, 26β.) και Ράσκο Κάτιτς (Παρτιζάν, 24β.)