Έπαιξε όσο έπρεπε ο Ολυμπιακός για να μην κινδυνεύει από την Μπεσίκτας και χάρη στο 77-64 στο ΣΕΦ κατέκτησε την πρώτη νίκη του στον όμιλο του Top 16.
Έτσι κρίθηκε
Θα έπρεπε να το... θέλει για ν' απειληθεί από αυτήν την Μπεσίκτας ο πιο γεμάτος σε λύσεις, άρα και πιο ποιοτικός, Ολυμπιακός. Μολονότι διάλεξαν έναν ελεγχόμενα αργό ρυθμό, που κράτησε την τουρκική ομάδα κοντά μέχρι το 17-13, ήταν φύσει αδύνατο οι "ερυθρόλευκοι" να μην ξεφύγουν.
Αφού απομόνωσαν τον Τζέρελς στο πέντε εναντίον πέντε και τον οδήγησαν σε ανορθόδοξες επιλογές, έχτισαν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας χάρη στα τρομερά σουτ του Σλούκα (20-13, 29-20), ο οποίος έθεσε τις βάσεις για το 37-27 στο 20'. Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να μην βρήκαν το ξέσπασμα εκείνο που έψαχναν για να τελειώσουν το παιχνίδι από την τρίτη περίοδο, δεν έχασαν όμως τον έλεγχο σε κανένα σημείο.
Ακόμη κι όταν η Μπεσίκτας γύρισε από το 45-29 μειώνοντας σε 48-41 με δράστη τον Μάρκοτα, Σπανούλης και Πρίντεζης τέλειωσαν τις επιθέσεις που πήραν. Απεγκλώβισαν έτσι τον Ολυμπιακό σ' ένα σημείο που αισθάνθηκε μια μικρή πίεση απέναντι στην αντίπαλη ζώνη. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους (55-41, 59-46, 65-51) και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να λάμψει. Με λίγα λόγια είχε την ουσία...
Σταρ
Σ' ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν χωρίς ενέργεια, ο Κώστας Σλούκας έτρεχε κι εκτελούσε με μια ταχύτητα πάνω. Πέτυχε τρίποντα που ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό, έδωσε ασίστ, πήρε ριμπάουντ. Ολοκληρωμένη η εμφάνιση του νεαρού γκαρντ, ο οποίος πήρε το...μήνυμα της μηδενικής συμμετοχής στη Βιτόρια.
Απογοήτευση
Παίκτης του ύψους ή του βάθους ο Πάτρικ Κρίστοφερ, έμεινε στους πέντε πόντους με 0/7 σουτ.
Σχόλιο
Πάει ο παλιός ο χρόνος, ήρθε με τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Χαμηλό είναι η αλήθεια το εμπόδιο της Μπεσίκτας, αλλά όπως και να 'χει η ομάδα του Μπαρτζώκα χρειαζόταν το θετικό αποτέλεσμα για να μην μείνει στο μηδέν μετά την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ στην πρεμιέρα. Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, αρκετά τα χαμένα λέι απ και τα λάθη, αλλά χωρίς δυνατούς αγώνες από τα μέσα Δεκεμβρίου δικαιολογούνται οι "ερυθρόλευκοι" ως ένα σημείο.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 37-27, 57-46, 77-64
Ολυμπιακός: Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 7(1τρ, 7ρ), Σπανούλης 18(2τρ, 4λ, 4ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 9(2τρ, 5ρ, 3ασ), Πάουελ 7, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 4(5ρ), Μάντζαρης
Μπεσίκτας: Γιούινγκ 15(1), Γκιουλέρ 5, Ακίν 2, Φάλκερ 4, Τσετίν 5(1), Μάρκοτα 14(2τρ, 10ρ), Κρίστοφερ 4, Ναλγκά 2, Οζέρ, Τζέρελς 13