Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 88-81

Δημοσίευση: 02/03/2012 09:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
91 προβολές

Μ' έναν καταπληκτικό Βασίλη Σπανούλη να ηγείται ο Ολυμπιακός νίκησε 88-81 τη Γαλατά στο ΣΕΦ και εξασφάλισαν την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σιένα με μειονέκτημα έδρας. Ετσι κρίθηκε:

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να χάσει αυτό το παιχνίδι για έναν και μοναδικό λόγο. Ο αντίπαλος στερούνταν προσωπικοτήτων, εκτός αν θεωρήσουμε τέτοια τον Γιάκα Λάκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Βασίλη Σπανούλη να οπλίζει από νωρίς, τον Ντόρσεϊ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Πρίντεζη να κάνει πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ για να δημιουργηθεί το 24-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι ζώνες του Μαχμούτι (και η αναγκάστικη απόσυρση του Σπανούλη στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες) περιόρισαν τον οίστρο του Ολυμπιακού ο οποίος μάλιστα πληγώθηκε από τα καλάθια του Λούκας. Ο Αμερικανός είχε κέφια, βρήκε χώρους για τα αγαπημένα του σουτ και η Γαλατά μείωσε σε 32-28.

Η αποχώρηση του Αμερικανού από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού στο 22' ήταν ουσιαστικά το κύκνειο άσμα των Τούρκων. Ακόμα και όταν ο τρελό-Λάκοβιτς μείωσε σε 54-53 ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κινδυνεύει από τις εμπνεύσεις του Σλοβένου ο οποίος κάποια στιγμή θα κουραζόταν.

Τελικά,  αυτό έγινε πολύ γρήγορα. Η άμυνα του Ολυμπιακού  διάβασε εύκολα το έτσι και αλλιώς προβλέψιμο παιχνίδι του Λάκοβιτς και στην επίθεση,πατώντας το γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Λο, οι ερυθρόλευκοι πήραν και πάλι μεγάλες διαφορές (64-53, 71-61, 84-72) τις οποίες διατήρησαν μέχρι τέλους.

Σταρ

Μία γεμάτη εμφάνιση από τον ηγέτη του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είκοσι πόντοι, 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα σε 32 λεπτά. Χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα.

Aπογοήτευση

Απορία: Δεν χόρτασε...τάπα ο Γιάκα Λάκοβιτς; Και καλά αυτός. Ο Μαχμούτι γιατί του έδινε το δικαίωμα να χαραμίζει έτσι τις περισσότερες επιθέσεις;

Σχόλιο

Η σεζόν της υπέρβασης για τον Ολυμπιακό. Με μπάτζετ ούτε στο μισό του προπέρσινου, με παίκτες-ρολίστες και τον Σπανούλη μοναδικό ηγέτη οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το σκοπό τους. Η Σιένα φαντάζει βέβαια πολύ δύσκολο εμπόδιο αλλά το καλό για τους Πειραιώτες είναι ότι το άγχος το έχουν οι Ιταλοί και όχι οι ίδιοι.

Tα δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 67-58, 88-81