Ολυμπιακός - Πανιώνιος 73-64

Δημοσίευση: 17/03/2012 12:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
111 προβολές

Αν και δυσκολεύτηκε, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Πανιώνιο με 73-64 ΣΕΦ και να αποκτήσει θετική ψυχολογία ενόψει των πρώτων αναμετρήσεων με τη Σιένα για την Ευρωλίγκα.

Ετσι κρίθηκε

Ηταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι αφού είχε το μυαλό του στα επερχόμενα παιχνίδια με τη Σιένα. Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι ούτε ο Πανιώνιος μπήκε με το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης. Τα πολλά λάθη χαρακτήρισαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο ο Πανιώνιος κατάφερε όχι μόνο να ακολουθήσει στο σκορ αλλά και να προηγηθεί 21-22 και 30-31.

Οι γηπεδούχοι ματαίως προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό αφού η άμυνα του Πανιωνίου δεν το επέτρεψε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μάλιστα διάβασε όλες τις αμυντικές αδυναμίες των "ερυθρόλευκων" για να προηγηθούν εκ νέου με 54-52 με καλάθι του Κις και να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι.

Μπροστά στο φάσμα μίας απροσδόκητης βαθμολογικής απώλειας, ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε, έσφιξε την άμυνά του και τρέχοντας ένα μεγάλο σερί 12-0 μετέτρεψε το 52-54 σε 64-54 βάζοντας, κάπως αργά είναι η αλήθεια, τις βάσεις για τη νίκη. Η τελευταία αντεπίθεση του Πανιωνίου ήρθε με το 66-60, ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε διάθεση να διακινδυνεύσει άλλο και βρήκε τους τρόπους για να συντηρήσει τη διαφορά. Αν δεν υπήρχε και η ανησυχία για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος σπρώχθηκε ενώ ήταν στον αέρα από τον Κις, όλα θα ήταν καλύτερα.

ΜVP

Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού και σ' αυτό το παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης. Με χέρι-αλφάδι από τις βολές και ώριμες επιλογές στην επίθεση, ο Ελληνας φόργουορντ βοήθησε αθόρυβα την ομάδα του.

Aπογοήτευση

Λάθη, πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τα περισσότερα εύκολα και αδικαιολόγητα.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός διεκπεραίωσε τη δουλειά χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση αφού κράτησε δυνάμεις για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σιένα. Σίγουρα ο Ιβκοβιτς θα προβληματίστηκε από το νευρικότητα των περιφερειακών του και την αστοχία στο μακρινό σουτ. Πάνω-κάτω για τους ίδιους λόγους θα προβληματίστηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Tα δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64