Πανιώνιος - Κολοσσός 74-83

Δημοσίευση: 21/03/2011 10:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
172 προβολές

Kολοσσός, όνομα και πράγμα Νίκη τεράστιας σημασίας για τον Κολοσσό, που επικράτησε του Πανιωνίου – άρα μιας ομάδας με τους ίδιος στόχους – και μάλιστα μέσα στη Νέα Σμύρνη. Το τελικό 74-83 ήρθε μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση των Ροδιτών, οι οποίοι δεν είχαν στο ρόστερ τον Κώστα Χαρίση που πονούσε στον αγκώνα.

Ετσι κρίθηκε

Ο Κολοσσός ξεκίνησε δυναμικά, ο Πανιώνιος όμως, είχε τον Μπάρλο σε εξαιρετικό βράδυ. Με δικούς του πόντους, πέρασε μπροστά και διατήρησε μία βραχεία κεφαλή στο πρώτο δεκάλεπτο (25-24). Τότε, όμως, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ποια είναι αυτά; Ο Κολοσσός έτρεχε στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία που είχε, οι παίκτες του πήγαιναν σε ντράιβ χωρίς να τους ενοχλεί κάποιος και σκόραραν κατά το δοκούν. Παράλληλα, πάλευαν όλοι στα ριμπάουντ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έβρισκαν ρυθμό, ενώ έχασαν και τον Άλεξιτς με τραυματισμό.

Ο Κολοσσός πήρε το προβάδισμα από το 12’ και ποτέ δεν το έχασε στη συνέχεια. Ο Παππάς βοήθησε ιδιαιτέρως, το μυστικό όμως, ήταν ο Τζάρεντ Τζόρνταν και ο Γιούριτσα Γκόλεματς. Ο Αμερικανός με σκορ και καλή οργάνωση και ο Σλοβένος με σκορ και καλάθια σε καίρια σημεία, τσάκισαν τα αμυντικά πλάνα του Μπαρτζώκα. Ούτως ή άλλως, όμως, τα πόδια δεν χαμήλωναν στην άμυνα του Πανιωνίου, περιστροφές δεν υπήρχαν στο pick ‘n ‘roll, τα αμυντικά ριμπάουντ ήταν χαμένα, οπότε…

Στο 16’ το σκορ ήταν 27-38, στο ημίχρονο 37-40, αλλά οι γηπεδούχοι δεν συνήλθαν ποτέ. Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική, το σκορ 51-60, και στο υπόλοιπο του αγώνα με τη ζώνη του Σφαιρόπουλου να αποδεικνύεται καθοριστική, οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν για ένα τετράλεπτο να πετύχουν καλάθι. Το τελικό 74-83 ήρθε φυσιολογικά για τον Κολοσσό που δείχνει πως συνέρχεται οριστικά από την κοιλιά του.

Το αστέρι

Ο Γιούριτσα Γκόλεματς είναι σαν το παλιό, καλό κρασί. Έπαιξε ακόμη και πεντάρι, πάλεψε κάθε φάση, αλλά σκόραρε και καθοριστικά σουτ, ορισμένα εξ αυτών στο τελευταίο πεντάλεπτο, στο οποίο ο Πανιώνιος προσπάθησε – ανεπιτυχώς – να πιέσει.

Απογοήτευση

Ο Ζερμέν Άντερσον είχε νεύρα, ήταν νωχελικός και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εν γένει απογοητευτικός. Ο Πανιώνιος στηρίζει πολλά πάνω του, ήταν όμως, και μια μεγάλη τρύπα στην άμυνα, όπως ακριβώς και ο έτερος Αμερικανός Ραϊμόν Κοβίλ. Βασικοί λόγοι που οδήγησαν τον Πανιώνιο στην ήττα.

Σχόλιo

Ο Κολοσσός έκανε τη νίκη με την οποία ρεφάρει την κοιλιά του, μιας και η νίκη αυτή τον ξαναφέρνει στη διεκδίκηση της εξάδας. Πλέον, τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση, γεγονός που προμηνύει σπουδαίες μάχες στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 37-40, 51-60, 74-83