Πανιώνιος - Ρέθυμνο 80-74

Δημοσίευση: 07/06/2013 09:06
Συντάκτης: archived
284 προβολές

Ο Πανιώνιος πήρε την πρώτη μάχη με το Ρέθυμνο για την κατάκτηση της 3η θέσης της Α1. Η απόδοση του Παππά και του Πέιν ήταν καταλυτική στο τέλος για τους γηπεδούχους. Η συνέχεια στην Κρήτη την Κυριακή (16:30).

Ετσι κρίθηκε

Kάθε φορά που κάποιος από την εξέδρα έλεγε ότι το παιχνίδι τελείωσε, το Ρέθυμνο φρόντιζε να τον αποστομώνει. Ειδικά όταν ο Πανιώνιος εξασφάλισε διαφορά 14 πόντων στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, όλοι νόμισαν ότι η βενζίνη των Κρητικών τελείωσε.

Τα πράγματα όμως μόνο έτσι δεν ήταν. Βγάζοντας μεγάλα αποθέματα ενέργειας στο παρκέ, το Ρέθυμνο κατάφερε να περάσει και μπροστά (64-66)προκαλώντας συναγερμό στο στρατόπεδο του Πανιωνίου.

Εν τέλει την μπουγάδα καθάρισε και πάλι ο Παππάς. Με δύο καλάθια προσωπική σπεσιαλιτέ, ο Ελληνας σκόρερ έβαλε και πάλι στη θέση του οδηγού την ομάδα του ενώ ο Πέιν υπέγραψε λίγο αργότερα τη νίκη με μακρινό σουτ για το 78-74.

Σταρ

Ο κύριος "δώστε μου την μπάλα όταν καίει". Αλλού και αλλού δεν δείλιασε ο Νίκος Παππάς, θα το έκανε τώρα; Πήρε την μπάλα στα χέρια του στις τελευταίες επιθέσεις και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Συνολικά είχε 19 πόντους.

Απογοήτευση

Τα 1/4 τρίποντα του Ντούβνιακ και τα 0/4 του Λάτοβιτς σίγουρα πόνεσαν πολύ το Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί τελείωσαν τον αγώνα με 7/33 έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Σχόλιο

Σε μία σειρά με αμφίβολη χρησιμότητα, η αγωνία περίσσεψε δείγμα του ότι οι ομάδες σέβονται τις φανέλες που φορούν και τον κόσμο που πληρώνει εισιτήριο. Μακάρι να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-37, 60-54, 80-74.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 9(1), Αθηναίου, Κις 2, Μίλμπουρν 18(1), Αθανασούλας 4, Μπατής 9(1), Γιάνκοβιτς 9(1), Καββαδάς 2, Παππάς 19(2), Αγραβάνης 2, Μπούκερ 6.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν 10(1), Καλλινικίδης 2, Προύιτ 9, Αγγελόπουλος 5(1), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 19(1), Κόμματος, Κάρτερ 8(2), Λάτοβιτς 4, Πέτγουεϊ 15(2).