Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ 88-65

Δημοσίευση: 24/05/2013 12:05
Συντάκτης: archived
352 προβολές

Το Ρέθυμνο νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη με 88-65, έκανε το 2-0 στις νίκες και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά της Basket League.

Τρίποντα και ριμπάουντ "σκότωσαν" τους Θεσσαλονικείς που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Τον νικητή του Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας περιμένουν οι Κρητικοί.

Έτσι κρίθηκε

Ταχύτητα και ευστοχία χαρακτήρισαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα στην Κρήτη, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι κυρίως λόγω της ευστοχίας τους από τη γραμμή του τριπόντου. Ο ΠΑΟΚ αντιστάθηκε με προσπάθειες του Λάζαρου Παπαδόπουλου κάτω από το καλάθι, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές.

Στη 2η περίοδο ήρθε το ξέσπασμα του Ρεθύμνου, με τον Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ να είναι το πρώτο βιολί. Παίρνοντας τα ριμπάουντ, οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ εξασφάλισαν ανανέωση επιθέσεων τις οποίες εξαντλούσαν με προσπάθειες τριών πόντων, συνήθως εύστοχες. Το 27-23 από καλάθι του Γουίλιαμ Χάτσερ, έγινε 32-25, ακολούθως 41-28 και τέλος 50-28.

Η διαφορά που είχε οικοδομηθεί ήταν αδύνατο να γκρεμιστεί με αυτήν την εικόνα των 2 ομάδων. Ένα επιμέρους 10-3 με 2 τρίποντα του Λεωνίδα Κασελάκη έβαλαν προσωρινά τον "δικέφαλο του βορρά" στο ματς, ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα κι έκλεισαν την 3η περίοδο στο +20 (65-45). Την "σκυτάλη" στο σκοράρισμα πήρε ο Πάρις Χορν για το Ρέθυμνο και παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, οι Κρητικοί πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αστέρι

Ο Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ ηγήθηκε της προσπάθειας του Ρεθύμνου για το 2-0 στις 2 βασικές κατηγορίες όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν: στα τρίποντα (6/8) και στα ριμπάουντ (7).

Απογοήτευση

Η περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ σαφώς δεν είναι επιπέδου... ημιτελικών Basket League και γι' αυτό δεν θα κάνει την εμφάνισή της στο επόμενο βήμα του πρωταθλήματος. Ο αντίπαλος πήρε 33 προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τον "δικέφαλο".

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη μάχη των νοκ άουτ με την ιδιότητα του φαβορί και αρκέστηκε σε αυτήν. Το Ρέθυμνο είχε δείξει τα δόντια του από την Πυλαία, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να παρουσιαστούν ακόμα χειρότεροι και απέναντι σε μία ομάδα με τρομερή ευστοχία στα τρίποντα και καλύτερη στα ριμπάουντ, η έκβαση ήταν η πλέον φυσιολογική.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 50-29, 65-47, 88-65