Ασημένιοι οι Τριγκώνης - Πασχαλίδης

Δημοσίευση: 23/05/2013 12:05
Συντάκτης: archived
458 προβολές

Ακόμα μία επιτυχία πέτυχε το ελληνικό δίδυμο του Tornado sailing Τριγκώνης - Πασχαλίδης, οι οποίοι κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, μετά από πέντε συνεχόμενες πρωτιές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado, οχτώ τίτλους στο σύνολο κερδίζοντας έξι χρυσά ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado 2013 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Contsance της Αυστρίας το τετραήμερο 16-20 Μαΐου.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε το μεικτό πλήρωμα των Roland και Nahid Gaebler από τη Γερμανία. Την τρίτη θέση κατέλαβε το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με μέλη τον Αλέξη Ταγαρόπουλο και τον Νίκο Μαύρο.

Ο Κώστας Τριγκώνης κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα δήλωσε:

"Τώρα που βρίσκομαι στο καράβι τις επιστροφής και υπάρχει χρόνος νομίζω ότι καλό θα είναι να γράψω μερικά πράγματα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado που τελείωσε χθες μιας και κατά την διάρκεια των αγώνων δεν υπήρξε ελεύθερος χρόνος κυρίως από την 2η ημέρα και μετά. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε μιας και αργήσαμε να αντιληφθούμε πως δουλεύει ο καιρός στην συγκεκριμένη λίμνη όντας η πρώτη φορά που αγωνιζόμασταν στο συγκεκριμένο μέρος. Οι πληροφορίες που είχαμε μαζέψει ήταν πολύ συγκεχυμένες.

Αυτό το γεγονός συν του ότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την ταχύτητα του σκάφους μας στον λίγο άνεμο, εκμεταλλεύτηκε το γερμανικό πλήρωμα και πήρε ένα σαφές προβάδισμα από την 1η ημέρα των αγώνων πράγμα το οποίο δεν μας ανησύχησε και ιδιαίτερα κακώς θα έλεγα μιας και πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε. Τη δεύτερη ημέρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε (διαφορετική διεύθυνση από την προηγουμένη ημέρα) οπότε για εμάς ήταν σαν να ξεκινούσαμε πάλι από την αρχή. Μεγάλες αλλαγές σε διεύθυνση και ένταση του ανέμου, κούρσες που ξεκίνησαν και κόπηκαν λόγω έλλειψης ανέμου άλλα τελικά έγιναν 4 ιστιοδρομίες. Καταφέραμε να βρούμε επιτέλους ρυθμό στην 4η ιστιοδρομία άλλα ήδη είχαμε μείνει πίσω 6 βαθμούς έχοντας ακόμη 6 ιστιοδρομίες μπροστά μας να καλύψουμε τη διαφορά. Την τρίτη ημέρα με τον αέρα σύμμαχο και ξεκάθαρο προβάδισμα με τις επικρατούσες συνθήκες κερδίσαμε και τις 2 ιστιοδρομίες μειώνοντας την διάφορά μας στους 3 πόντους έχοντας άλλες 4 κούρσες μπροστά μας όντας σίγουροι για την ανατροπή. Δυστυχώς στην ιστιοπλοΐα για να τρέξεις κούρσα χρειάζεσαι άνεμο και δυστυχώς από το μέσον της τρίτης ημέρας και μετά δεν έκανε την εμφάνιση του αφήνοντας μας στη 2η θέση και τον Νίκο και Αλέξη στην 3η θέση.

Τα λάθη πληρώνονται και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα! Παρά ταύτα αυτό ήταν για εμάς το όγδοο συνεχόμενο μετάλλιο σε ισάριθμες συμμετοχές μας σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2006 μέχρι σήμερα με τον απολογισμό να γράφει έξι χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, που όπως και να χει είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για εμάς. Επίσης σημαντική η επιτυχία του εταίρου ελληνικού πληρώματος της Ελληνικής Αστυνομίας των Νίκου Μαύρου και Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, οι οποίοι κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο τους σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα δύο πληρώματα προπονούνται μαζί τα τέσσερα τελευταία χρόνια! Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Red Bull η οποία στηρίζει την προσπάθεια μας αυτή σε καιρούς δύσκολους δίνοντας μας την δυνατότητα να μπορούμε να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε φέρνοντας όποια επιτυχία στη χώρα μας που τόσο έχει ανάγκη.

Ελπίζουμε το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας στηρίζοντας παιδία που έχουν ταλέντο, διακρίσεις, δουλεύουν σκληρά και έχουν όνειρα και διάθεση για να προχωρήσουν περισσότερο. Πιστέψτε μας υπάρχουν πολλά τέτοια στον χώρο μας.

Ο επόμενος μας στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ίμπιζα από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση".