Εγκαταλείπουν τη σεξουαλική επαφή οι Αμερικανοί έφηβοι

Δημοσίευση: 04/03/2011 01:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
375 προβολές

Όλο και λιγότερο έρχονται σε σεξουαλική επαφή οι Αμερικανοί έφηβοι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεντεύξεις 13.500 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 15 έως 44 ετών, κατά τδο διάστημα 2006 έως και 2008.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, συγκρίθηκαν με παρόμοια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2002 και έδειξαν σαφή μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, αν και δεν κατέστησαν σαφείς οι αιτίες του φαινομένου.

Μερίδα ειδικών πιστεύει, ότι σε αυτή την τάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έμφαση που δίνεται πλέον στην αποχή από το σεξ πριν τον γάμο ή την έστω την ενηλικίωση στην Αμερική.

Άλλοι εκτιμούν, ότι η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την κρίση του AIDS αποτελούν βασικούς παράγοντες, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτή η γενιά εφήβων και νέων παρουσιάζει μικρότερη τάση για πειραματισμό με τα ναρκωτικά ή το σεξ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών, που δηλώνουν ότι είχαν κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής, έχει πέσει από το 78% στο 72%.

“Αν και η μείωση μοιάζει μικρή, είναι σημαντική”, δήλωσε η δρ Αντζάνι Σάντρα, που συμμετείχε στην έρευνα.

Αν και αρνήθηκε να εικάσει τους λόγους της μείωσης, η ίδια υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να ψάξουμε για σχετικές τάσεις πριν από το 2002, διότι οι προηγούμενες έρευνες δεν συγκέντρωναν λεπτομερή στοιχεία για τα διάφορα είδη σεξ.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που υπάρχουν για την κολπική διείσδυση μεταξύ μη παντρεμένων εφήβων δηλώνουν μια σταθερή πτώση ήδη από το 1988.