Την παρθενική της εμφάνιση έκανε η νέα Γιαμάχα, η οποία παρουσιάστηκε στην πίστα της Σέπανγκ, ενόψει και των επίσημων δοκιμαστικών για τη νέα χρονιά.
To νέο μοντέλο θα κρατήσει το όνομα "YZR-M1" και θα το οδηγήσουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο και ο ρούκι της ομάδας, Μπεν Σπίες.
Στη Σεπάνγκ θα γίνουν τα δεύτερα χειμωνιάτικα δοκιμαστικά ενόψει του 2011, με την ιαπωνική ομάδα να καλείται να διατηρήσει τα σκήπτρα της, τα οποία κράτα τα τρία τελευταία χρόνια, αφού πριν τον Ισπανό οδηγό ο Βαλεντίνο Ρόσι την είχε οδηγήσει δύο συνεχόμενες χρονιές στο θρόνο.
“Eίμαι πολύ χαρούμενος, μετά την προετοιμασία μου, για ακόμα μία σεζόν για τη Γιαμάχα. Το να κερδίσω το περυσινό πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικό συναίσθημα, αλλά τώρα είμαστε πάλι στην αρχή. Έχω ένα εκπληκτικό πλήρωμα και με τη σκληρή δουλειά των Ιαπώνων μηχανικών κατά τη διάρκεια του χειμώνα αισθάνομαι αισιόδοξος πως θα είμαστε το ίδιο επιτυχημένοι", δήλωσε ο Λορένθο.
Ο Σπίες δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που μετακομίζει στη Γιαμάχα και τόνισε πως είναι ευκαιρία για την ομάδα του να διατηρήσει τα πρωτεία και για τον ίδιο να αποτελέσει κομμάτι αυτής, σε μία σημαντική χρονιά, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια στην ιστορία των αγώνων του Moto GP.