Πλέι οφ μετά τον τελικό Κυπέλλου -που θα διεξαχθεί στις 11 Μαϊου- αποφάσισε τη Δευτέρα η Super League. Το μίνι πρωτάθλημα αρχίζει στις 15 Μαϊου και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα, ο κάτοχος του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτήριου είναι αναγκασμένος να αρχίσει προετοιμασία για τη νέα χρονιά!
Τελικά πέρασε η επιθυμία του ΠΑΟΚ, το πρόγραμμα δεν άλλαξε και τα πλέι οφ θα διεξαχθούν μετά τον τελικό κυπέλλου που ορίστηκε στις 11 Μαϊου. Το μίνι πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου, όπερ σημαίνει πως ο κάτοχος του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα πρέπει να αρχίσει λίγες μέρες αργότερα προετοιμασία, αφού 18 και 25 Ιουλίου θα δώσει τους πρώτους αγώνες στο Europa League!
Υπενθυμίζουμε πως η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώνεται 21 Απριλίου, όπερ σημαίνει πως θα υπάρξει τεράστιο κενό μέχρι τον τελικό κυπέλλου, πόσο μάλλον μέχρι την έναρξη των πλέι οφ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:
"Όπως είναι ήδη γνωστό, δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα της Super League προκειμένου ο Τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί και φέτος αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2012-2013.
Παράλληλα δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των ΠΑΕ που διεκδικούν βαθμολογικά τη συμμετοχή τους στα Play Off 2013, ώστε με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ να ξεκινήσουν οι αγώνες πριν τον τελικό της 11ης Μαΐου.
Ως εκ τούτου, η Super League προχώρησε στον ορισμό των Play Off 2013 μετά τον τελικό Κυπέλλου στις 11 Μαΐου, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων κατάταξης Play Off ΟΠΑΠ 2013 είναι το ακόλουθο:
1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Τετάρτη 15 Μαΐου 2013
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Κυριακή 19 Μαΐου 2013
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Κυριακή 26 Μαΐου 2013
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
Η κλήρωση θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2012-2013".