Η Μαρία Σαραπόβα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Με τη νίκη της επί της Πέτρα Κβίτοβα στα ημιτελικά, η Ρωσίδα επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
Αναμέτρηση Δαυίδ με Γολιάθ στον τελικό των γυναικών! Η Μαρία Σαραπόβα θα είναι η αντίπαλος της Σάρα Εράνι στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το Σάββατο.
Τέσσερα χρόνια μετά το θρίαμβο στο Αυστραλιανό Όπεν και την πρώτη επέμβαση στον ώμο στην πορεία εκείνης της χρονιάς η Σαραπόβα επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Ό,τι κι αν γίνει στο μεγάλο τελικό, η Ρωσίδα θα αντικαταστήσει τη Βικτόρια Αζαρένκα στο Νο1 στον κόσμο.
το μεγάλο ημιτελικό με την Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα η Σαραπόβα έλεγξε το σερβίς της και μετά τη Μελβούρνη και τη Στουτγάρδη νίκησε την παίκτρια που την είχε κάνει να αισθάνεται άσχημα μετά την ήττα της στο Γουίμπλεντον το 2011.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-3, 6-3 υπέρ της Σαραπόβα σε ένα μονοδιάστατο αγώνα με το δυνατό αέρα να κάνει δύσκολη τη ζωή των δύο αντιπάλων. Με άσο πανηγύρισε τη νίκη και στο τέλος η συνήθως ανέκφραστη Σαραπόβα "έσπασε" και συγκράτησε με κόπο τα δάκρυα της.
Αν κατακτήσει το τουρνουά, θα έχει στην κατοχή της και τα τέσσερα τουρνουά. Τον Ιανουάριο του 2008 κατέκτησε για τελευταία φορά ένα Grand Slam για να ακολουθήσουν δύο χαμένοι τελικοί.
Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της με τη Σάρα Εράνι.