Την κούπα του πρωταθλητή για πρώτη φορά από το 2007 θα διεκδικήσει ο Ηρακλής, καθώς το Σάββατο (09/04) έκανε το 2-0 νίκες στη σειρά με τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 3-0 σετ στο κλειστό της Πυλαίας, παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς των πλέι οφ.
Στο πρώτο σετ ο “γηραιός” χάρη στην επίθεση του, με τον Προύσαλη να οργανώνει άψογα το παιχνίδι της ομάδας του όντας και σκόρερ και τον Κράβαρικ να δείχνει ότι δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του, πέτυχε τέσσερις σερί πόντους, πήρε κεφάλι με 9-7 και από εκεί και πέρα, αν και αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, κράτησε το πάνω χέρι με 20-15 και 23-19. Πιέζοντας στο σερβίς και με τον Μπόγιτς να ανεβάζει ταχύτητα, ο “δικέφαλος” έγινε απειλητικός μειώνοντας σε 23-22, ωστόσο οι “κυανόλευκοι” κράτησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν το 25-23.
Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο σετ, οι φιλοξενούμενοι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, καλό σερβίς και γενικότερα εικόνα πιο “δεμένης” ομάδας, μετέτρεψαν το εύθραυστο 12-11 με το οποίο προηγήθηκαν σε 15-12. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με επακόλουθο ο Ηρακλής να ξεφύγει και με 22-15, γράφοντας άνετα το 25-20. Παρόμοια εξέλιξη είχε το τρίτο σετ. Με καλή ψυχολογία, που φαινόταν και στο παιχνίδι του, ο “γηραιός” πήρε κεφάλι με 9-5 και 19-13, φτάνοντας με άνεση στο 25-16.
Τα σετ: 23-25, 20-25, 16-25.
ΠΑΟΚ: Παντακίδης 7, Ουίντερ, Μπόγιτς 7, Καραγιάννης 7, Στέινμπεργκ 9, Λινς 10 / Πλίκας 1, Χρηστάρας, Παπαδημητρίου 2, Δημητρακόπουλος (λ-43%).
Ηρακλής: Όουενς 14, Κράβαρικ 12, Προύσαλης 4, Κιρόγκα 11, Μπίλινγκς 11, Κανέλλος 5 / Χαραλαμπίδης, Πιπέργιας, Γκόρτσανιουκ, Δ. Αφραιμίδης, Ν. Εφραιμίδης (λ-55%).